Du er her: GenereltModeller

Modeller

Skalamodeller
skalamontre
Danmarks Flymuseum har en stor , spændende og meget varieret samling af skalamodeller af fly, godt 1000 stk. ca. halvdelen af disse indgår i skiftende udstillinger i museets 10 modelmontrer.

En stor del af disse modeller tilgik samlingen i 1998 da pensioneret overlærer Oskar Nielsen, Mønsted overdragede museet de 448 modeller som han havde bygget gennem 25 år.


modeller special


Specialmodeller

Fremhæves skal en gave på 150 modeller som museet fik overdraget i 1991 af Poul Giehm, Nr. Sundby. Det er overvejende modeller i plastic byggesæt i forskellige skala. Men derudover er der fire modeller af de danskbyggede KZ-fly samt et stort antal ældre fly med en fortid i det danske forsvar. Der er tale om meget detaljerede og autentiske modeller, der ikke findes som byggesæt, derfor er hver eneste detalje håndlavet, delene er udskåret i træ.


Radiostyrede modeller
radiostyret kz8

Bygning af og flyvning med radiostyrede fly er en udbredt hobby over hele landet. gennem tiden har mange modelbyggere besøgt Danmarks Flymuseum for at opmåle, studere og fotografere de udstillede fly. Resultatet ses rundt omkring i landet hvor man med jævne mellemrum ser museets fly som vellignende radiostyrede modeller.modelairtruk

 

Også i udlandet bygges der vellignende modeller med fly fra Danmarks Flymuseum som forbillede. Her ses OY-DVZ en meget flot Airtruk, som en tysker Hoffmnn har bygget som R/C (radiostyret) model.

 

Skjern modeller
Teksten er under udarbejdelse.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2017 Danmarks Flymuseum