Du er her: GenereltFlyveaktiviteter

Flyveaktiviteter


tigerpilotPå museets hjemmebase Stauning Lufthavn afvikles der i løbet af sæsonen nogle arrangementer, hvor en del af maskinerne vises i luften. Herudover deltager Danmarks Flymuseum i en række arrangementer over hele landet og når derved et langt større publikum end de gæster, der ser flyene i museets bygninger på Stauning. F. eks. har museets fly gennem mange år deltaget ved Flyvevåbnets Åbent Hus arrangementer som besøges af 50-80.000 gæster.

Danmarks Flymuseum har stort set kun en indtægtskilde, den fremkommer ved at fremvise flyene. Museet har et fast princip om, at de, der vil se maskinerne, også er dem, der må betale for det. Flyene vises derfor kun frem mod betaling, uanset om det sker i museets udstillingslokaler, på film og i reklamer eller ved flyveopvisninger og lignende.


Piloter
pilot-tankerTeksten kommer.

 

 

 

 

 

 

 

Veterandag

Ringkøbingløbet er Danmarks største, ældste og mest prestigefyldte veteranbil- og motorcykelløb.
Det har nu været afviklet 35 gange. Løbet afholdes altid sidste weekend i juli, med start fra Ringkøbing Rådhus og med åbning af byens borgmester.

veterandagI en del år har finalen på dette løb været henlagt til Stauning Lufthavn i et samarbejde mellem komiteen for Ringkøbingløbet og Danmarks Flymuseum. Arrangementet markedsføres under navnet Veterandag. Der er tale om et arrangement, som skal give hele familien en oplevelse gennem fremvisning af historiske køretøjer og fly. Museets flyvende fly demonstreres i luften og udstilles udendørs sammen med de ca. 160 deltagende veterankøretøjer. Deltagende køretøjer skal være minimum 25 år gamle og fremstå i tidstypisk og original stand.

 

 

{phocagallery view=categories|imagecategories=0|categoryid=6|hidecategories=7}

 


KZ-Rally

KZ & Veteranfly Klubben afholder sit årlige veteranflytræf ”KZ-Rally” på Stauning Lufthavn. Det er klubbens årlige træf for medlemmerne. Her kan de komme med deres gamle fly, få dem beundret og bedømt samt få en snak med ligesindede.

Danmarks Flymuseum har i alle årene assisteret til dette arrangement med praktisk arbejde både i forbindelse med forberedelser og afvikling. Ligeledes står museet fly til disposition for KZ & Veteranfly Klubben i forbindelse med afviklingen af arrangementets flyveopvisning. Inkluderet i entréen til KZ-Rally er også fri adgang til Danmarks Flymuseum.

{phocagallery view=categories|imagecategories=0|categoryid=5|hidecategories=7}


Roskilde Airshow


Flyvningens Dage er et stort arrangement med flyveopvisning afholdt hvert andet år i august på Roskilde Lufthavn. Arrangementet har kørt siden 1991 og arrangeres af Roskilde Flyveklub og Danmarks Flymuseum.

Roskilde-flyIdégrundlag: Flyvningens Dage har til formål at fremme interessen for flyvning i bred forstand. Arrangementet skal appellere til publikum i alle aldre. Hele familien skal gives en spændende oplevelse med flyveopvisning og udstillinger med relation til både civil og militær flyvning før og nu. Aktiviteterne skal dække et bredt spektre af flyvningens mangfoldige grene.

På jorden er der mange udstillere, boder og aktiviteter. I luften vises modeller, faldskærme, ultra lette fly, svævefly, veteranfly, firmafly, helikoptere, trafikfly, jagerfly m.v. En spændende, afvekslende og intens flyveopvisning, der over to dage viser aktivitet i luften i sammenlagt 8 timer.


Flyveaftener

flyveaften-tigermoth4-6 gange i løbet af sæsonen holder museet aftenåbent i tidsrummet 19.00 -21.00. I den forbindelse holder museets piloter træningsaften, og de fleste af de flyvedygtige fly luftes. Herved får vestkystens turister mulighed for at se maskinerne i det rette element. Flyvningen er aflyst i 2020.

Foto: Tiger Moth OY-ECH ved en flyveaften i august 2004.

{phocagallery view=categories|imagecategories=0|categoryid=10|hidecategories=7}


Øvrige flyveaktiviteter


Film og foto
Danmarks Flymuseums maskiner bruges ofte i film og fotooptagelser. Der er som regel tale om optagelser til reklamebrug eller dokumentarudsendelser; men også i spillefilm kan man se museets fly.

Flyvende Farmor
En familiefilm som alle mellem 3 og 84 vil elske ikke mindst på grund af de flotte fly-scener de sidste 10 minutter af filmen , fly-scener hvor Danmarks Flymuseums flagskib den danskbyggede KZ-IV har hovedrollen.

Ni-årige Eva, der bor i lufthavnen med sin flyvelederfar og pilotmor, der flyver med chartergæster, glæder sig til at komme på ferie. Men da al ferie er aflyst, fordi der er for mange, der skal på ferie, beslutter Eva sig for at opsøge farmor på det syngende plejehjem Lykkebo. Sammen tager de afsted for at lede efter Evas farfar, Åge, som forsvandt i sin postflyver efter tre dejlige dage med farmor. Nu går den eventyrlige jagt gennem Danmark til vands, til lands og i luften.

flyvende farmorDe optagelser hvori Danmarks Flymuseum deltog, foregik i juli 2000 på Grønholt Flyveplads i nord Sjælland. De strakte sig over tre dage. Piloten i filmen spilles af Dario Campeotto og farmor er Jytte Abildstrøm. Musikken er med Poul Halberg, Stig Krteutzfeld, Sissel Kyrkjeby m.fl.

 

 

Diverse flyveopvisninger
Museets maskiner deltager hvert år i
et antal flyveopvisninger forskellige steder i landet. Ofte er der tale om jubilæer f.eks. for en by, en lufthavn eller den lokale flyveklub.
Med mellemrum kommer nogle af maskinerne også til udlandet f.eks. i forbindelse med den internationale luftfartudstilling i Berlin.

 

{phocagallery view=categories|imagecategories=0|categoryid=12|hidecategories=9}

{phocagallery view=categories|imagecategories=0|categoryid=4|hidecategories=7}

{phocagallery view=categories|imagecategories=0|categoryid=7|hidecategories=8}

 

Copyright 2017 Danmarks Flymuseum