Du er her: GenereltEnglishPlanesSchneider Grunau Baby IIB


Velkommen!
Velkommen til Danmarks Flymuseums hjemmeside. Siden indeholder meget information om museet, billeder fra arrangementer, billeder og historie om hvert enkelt fly i samlingen samt meget mere.
      Om museet
Danmarks Flymuseum er et 7600 m² stort, moderne og levende flymuseum med 50 danske og udenlandske luftfartøjer fra 1911–2000. Bl.a. svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere.

Schneider Grunau Baby IIB

 
 
pil tilbage
pil frem
status udstilletstatus ejet
grunaubaby

 

Grunau Baby II er konstrueret i 1933 af tyskeren Edrn. Schneider, Grunau, er bygget helt i træ, med lærred på vinger og hale og finér på kroppen. Idéen var at skabe et simpelt 1-sædct træningsfly for små penge, enten fabriksbygget eller (i mange tilfælde) hjemmebygget. Idéen slog an og typen var fra 30'erne til op i 50'erne det mest udbredte Svævefly. Straks efter at Grunau Baby II kom frem, blev den berømt, idet tyskeren Kurt Schmidt den 3. og 4. april 1939 satte verdensrekord i varighed, ved at holde sig i luften i et fly af typen i 36 timer og 36 minutter ved den østprøjsiske kyst. En forbedring af typen (bl.a. længere krængeror) fik betegnelsen IIA. I 1939 fik Grunau Baby indført luftbremser og hermed betegnelsen IIB. Antallet byggede eksemplarer af Grunau Baby er ukendt. Men typen er bygget bl.a. i Tyskland, Frankrig, England, Spanien, Australien, Schweiz, Sverige og Danmark i ca. 5.000 eksemplarer.

En stærkt medvirkende årsag til typens udbredelse i Tyskland, er det store antal som anvendtes af til fortræning af Luftwaffepiloter. I Danmark har der været registreret 11 eksemplarer af Grunau Baby II og IIA versionerne og 46 af typen IIB, samt to af den senere version III.

 

OY-AUX, er bygget af Polyteknisk Flyvegruppe, København i 1947, under byggenummer PFG-8. Flyet fik LDB 5. august 1947 og flyet var bl.a. et vigtigt midtpunkt ved årets sommerlejr på flyvestation Vandel. I 1960 købtes flyet af Ib Randers, I Holstebro, flyet, som han forærede til den lokale svæveflyveklub i 1968. - Den 9.8.1974 toges flyet ud af drift og i 1977 kom det til Danmarks Flymuseum.

Boblehut'en er konstrueret af Ejvind Nielsen, Kalundborg, og mange danske Baby'er fik denne canopy monteret.

 

"Schneider Grunau Baby IIB" Specifikation
   
Sæder: 1
Spændvidde: 13,57 m
Længde: 6,09 m
Tomvægt: 160 kg
Fuldvægt: 250 kg
Glidetal: 1:17 v 55 km/t
Max fart: 150 km/t
Landingsfart: - km/t
Tophøjde: - m
   

 

 
 

Copyright 2017 Danmarks Flymuseum